سردرد سینوزیت (سردرد سینوزیتی) نوعی سردرد است که همراه با سینوزیت بوجود می آید. سینوزیت بیماری ای است که در آن پوشش غشای سینوس بیمار ملتهب و متورم می شود. در این وضعیت؛ دور چشم ها، گونه و پیشانی خود فشار احساس نمی کنید. شاید سر شما زق زق کند.
بسیاری از افرادی که فکر می کنند دچار سردرد سینوزیت شده اند، که شامل افرادی است که نشانه های سردرد سینوسی را دارند ولی در واقع مبتلا به میگرن یا سردرد تنشی هستند.
وقتی برای بیماری سردرد سینوسی ناشی از سینوزیت بوجود بیاید، تشخیص و درمان سردرد سینوسی مهم ترین کاری است که باید برای بهبودی آن انجام دهید.
نشانه ها و علائم سردردهای سینوزیتی از قرار زیر است:
این دو بیماری به راحتی اشتباه گرفته می شوند، زیرا علائم و نشانه های هر دو نوع سردرد تا حدود زیادی مشابه است.
درد میگرن همانند سردرد سینوسی اغلب در حین خم شدن به سمت جلو شدت پیدا می کند و بیماری میگرن می تواند همراه با علائم و نشانه های متعددی در بینی مثل احتقان، احساس فشار در صورت و آبریزش بینی می شود.
در واقع مطالعات نشان داده اند که تقریبا ۹۰ درصدی از افرادی که برای بیماری سردرد سینوسی به پزشک مراجعه کرده اند، بیماری میگرن دارند.
با این حال، سردردهای سینوسی معمولا با حالت تهوع یا استفراغ همراه نیستند و با سر و صدا و نور شدید شدت درد افزایش پیدا نمی کند، که این دو از ویژگی های رایج بیماری میگرن است.
بسیاری از علائم میگرن با سایر انواع سردردها (مانند سردردهای تنشی، سردرد خوشه ای، سردرد هورمونی و سردرد پشت سر و گردن) مشابه است.
در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
سردرد سینوسی همراه با بیماری سینوزیت است. سینوزیت بیماری است که در آن پوشش غشای سینوس های شما متورم و ملتهب می شود. سینوزیت با سرماخودرگی، عفونت قارچی یا باکتریال، آسیب به دستگاه ایمنی یا مشکل ساختاری در حفره بینی بوجود می آید. تغییر فشار حاصله در سینوس ها باعث سر درد می شود.
هر کسی می تواند مبتلا به سینوزیت شود. در صورت داشتن مشکلات زیر، احتمال ابتلای شما به سینوزیت بیشتر است:
تشخیص علت سر درد دشوار است. پزشک در مورد سر درد از شما سوالاتی می پرسد و شما را معاینه می کند. در صورتی که پیش از این مبتلا به سرما خوردگی بوده اید، آلرژی داشته اید، سیگار می کشید که در سینوزیت حاد نقش دارند، این مسائل را به پزشک اطلاع دهید.
در صورتی که سینوزیت داشته باشید، پزشک یکی از این آزمایشات را انجام می دهد:
در صورتی که بیماری شما سینوزیت تشخیص داده شود، پزشک داروهای زیر را تجویز می کند:
جراحی سینوس با آندوسکوپی که همچنین سینوسکوپی نامیده می شود، یک روش جراحی کم تهاجمی است که برای برطرف کردن انسداد بینی در سینوس ها در عفونت سینوسی مکرر یا عفونت های سینوسی که با روش های دیگر بهبود پیدا نکرده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.
در طول این روش، یک لوله باریک دارای چراغ با یک دوربین در انتهاب آن داخل بینی فرو برده می شود تا پزشک ناحیه بینی را مشاهده و معاینه کند. سپس ابزارهای جراحی کوچکی برای جدا کردن بافت های مسدود کننده داخل بینی فرو برده می شود. در این روش جراحی به هیچ گونه برشی نیاز نیست، زیرا کل جراحی از طریق حفره های بینی انجام می شود. اغلب جراحی هایی که با این روش صورت می گیرد به صورت سرپایی است و بیماران می توانند همان روز به خانه برگردند.
با انجام جراحی سینوس، اغلب بیماران بهبود علائمی مثل درد و ورم در ناحیه صورت، مشکلات تنفسی و سر درد را شاهد هستند. جراحی سینوس با آندوسکوپی علاوه بر جراحی سینوس، برای درمان انحراف تیغه بینی پولیپ یا تومور نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در طی دوره نقاهت بعد از جراحی اندوسکوپی سینوسها و مراقبتهای جراحی اندوسکوپی بینی بسیار مهم است که دستورالعمل مراقبتهای بعد از درمان را به طور دقیق و کامل رعایت کنید. دو هفته اول بعد از جراحی سینوس، بیشترین اهمیت را در بهبودی بیمار دارد. پس سعی کنید در این مدت به بایدها و نبایدهایی که در این مقاله به آنها اشاره شده است به دقت توجه کنید تا روند بهبودی شما به خوبی طی شود و بعد از این بتوانید به راحتی نفس بکشید.
علائم عفونت سینوسی شامل درد در ناحیه صورت، فشار و گرفتگی و احساس خستگی می باشد. یکی از روش های جدیدی که برای درمان عفونت سینوسی (درمان سینوزیت) و سردرد توسعه پیدا کرده است، سینوپلاستی با بالون نام دارد. این روش کم تهاجمی در مطب و تحت بیهوشی موضعی صورت می گیرد.
بسیاری از افراد اسم آنژیوسکوپی را شنیده اند، در این روش یک سوند کوچک داخل عروق مسدود قرار داده می شود و برای گشاد کردن عروق به منظور افزایش جریان خون از یک بالون استفاده می شود. روش سینوپلاستی با بالون به همین شکل است. یک سیم چراغ دار کوچک از دهانه سینوس عبور داده می شود و سپس یک بالون باد می شود تا دهانه سینوس بزرگ تر شود و سینوس ها عملکرد بهتری داشته باشند و از درد و عفونت جلوگیری شود. اغلب بیماران درد بسیار کمی را احساس می کنند و در عرض ۱ یا ۲ روز به خانه برمی گردند.
به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری سینوزیت، سینوس های خود را سالم نگه دارید. برای این منظور به نکات زیر توجه کنید: