متقاضیان عمل کوچک کردن لب افرادی هستند که احساس میکنند لبهایشان بیش از اندازه بزرگ و کلفت است. اگر چه بزرگ کردن لب با تزریق ژل یا چربی (بزرگ کردن لب بدون جراحی) عمل متداولتری است، با این حال جراحی کوچک کردن لب نیز طرفداران بسیاری دارد. متقاضیان مناسب این عمل افرادی هستند که لبهایشان با دیگر اجزاء چهره تناسب ندارد و بیش از حد بزرگ است.
متناسب کردن لب بالا با پایین، متعادل ساختن صورت و زیباتر کردن لب از اهداف جراحی کوچک کردن لب به شمار میرود. دکتر اکبری درباره جراحی کوچک کردن لب میگویند:
“اگر چه جراحی کوچک کردن لب عملی ساده و ایمن است، اما به مهارت بالایی نیاز دارد تا تقارن کلی و خطوط لبها حفظ شود. بهترین روش به حداقل رساندن عوارض جراحی کوچک کردن لب و تضمین راحتی دوران بهبود مراجعه به جراح پلاستیک مجرب و پیروی از دستورات مربوط به آمادگی قبل از عمل و مراقبت پس از جراحی است.”. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این جراحی میتوانید با شمارههای ۲۲۲۸۳۰۰۰-۰۲۱تماس حاصل نمایید.
بهترین روش اطمینان از مناسب بودن جراحی کوچک کردن لب مشاوره با جراح پلاستیک مجرب است. حتماً به جراحی مراجعه کنید که در زمینه انجام جراحیهای مختلف لب از جمله باریک و کوچک کردن لب و بزرگ کردن لب با پروتز یا تزریق ژلهای بافت نرم بر پایه هیالورونیک اسید مانند ژوویدرم و پرلین تجربه داشته باشد. جراح لبها را معاینه میکند، سابقه پزشکی بیمار را بررسی مینماید، به نگرانیهای بیمار و انتظار وی از درمان گوش میدهد.
جراح با توجه به اطلاعات به دست آمده تعیین میکند که آیا جراحی کوچک کردن لب عمل مناسبی به شمار میرود یا خیر. سپس بیمار را از جزییات عمل جراحی زیبایی لب از قبیل هزینه، عوارض و مراقبتهای پس از عمل آگاه میکند. بیمار موظف است تمام داروهای مصرفی، مانند مکملهای غذایی را به جراح اطلاع دهد، چون ممکن است این داروها روند التیام یا نتایج جراحی را مختل کند. از آنجایی که سیگار کشیدن بر گردش خون اثر میگذارد، جراح از متقاضیان این عمل میخواهد تا سیگار کشیدن را قبل و بعد از عمل ترک کنند تا عوارض به حداقل برسد و ایمنی دوران بهبود تضمین شود.
جراحی کوچک کردن لب معمولاً تحت بیحسی منطقهای یا موضعی انجام میشود، اگر چه گاهی آرام بخش خوراکی نیز استفاده میشود. این عمل را میتوان در مطب جراح، مرکز جراحی سرپایی یا بیمارستان انجام داد. عمل حدوداً یک ساعت طول میکشد، البته اگر عملهای دیگری همزمان با کوچک کردن لب انجام شود، طبیعی است که زمان جراحی بیشتر میشود.
جراح ابتدا برشی را در امتداد طول لب، معمولاً داخل دهان ایجاد میکند. سپس باریکهای از بافت را خارج میکند و شکاف را میدوزد و میبندد. این جراحی را میتوان همزمان روی لب بالا و پایین انجام داد.
برداشتن سیلیکون های تزریق شده و تخلیه ژل لب نیز مانند جراحی کوچک کردن لب می باشد با این تفاوت که سیلیکون های آزاد و بافت اسکار نیز ممکن است در طول عمل خالی کردن ژل لب برداشته شوند. محل برش با بخیه های موقت بسته می شود تا نتیجه ی عمل مورد ارزیابی قرار بگیرد و در صورت لزوم بافت بیشتری برداشته شود. پس از اینکه ظاهر رضایت بخش حاصل شد، برش های ایجاد شده بطور کامل بخیه زده می شوند.
لبها بلافاصله پس از جراحی دردناک و سفت است. بیمار درد خفیف تا متوسطی را تا چند روز حس میکند. جراح برای آرام کردن درد و ناراحتی مسکن تجویز میکند و دستوراتی را در زمینه مسکنهای غیرتجویزی مناسب پس از عمل به بیمار میدهد. ورم و کبودی پس از جراحی نیز طبیعی است. جراح بیمار را در خصوص چگونگی فعالیتهای پس از جراحی راهنمایی میکند و از او میخواهد تا اطلاع ثانوی از انجام فعالیتها و ورزشهای سنگین خودداری کند. جراح از بیمار میخواهد تا هنگام خوابیدن دو بالش زیر سر بگذارد تا سر بالا بیاید.
از آنجایی که برشها داخل دهان ایجاد میشود، غذا خوردن در ابتدا قدری ناراحت کننده است. خوردن خوراکیهای با خاصیت اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی ممنوع است، چون این مواد زخم را تحریک میکند. غذاهای نرم و پوره بهترین گزینه برای بعد از جراحی کوچک کردن لب محسوب میشود. جراح برای جلوگیری از عفونت از بیمار میخواهد تا تمام روز از دهانشویه استفاده کند. درد شدید، قرمزی یا چرک اطراف محل برش نشانه عفونت است که به محض مشاهده آنها باید با جراح تماس گرفت. بخیهها یک هفته تا ده روز پس از جراحی کشیده میشود، تا این زمان بخش اعظم ورم فورکش کرده است.
اگر چه جراحی کوچک کردن لب عملی ایمن است، اما مانند هر جراحی دیگری با عوارض بالقوهای همراه است. عوارض بیهوشی یا بیحسی، خونریزی و عفونت از اثرهای جانبی تمام جراحیها است. عوارض خاص عمل کوچک کردن لب عبارت است از:
نتایج کوچک کردن لب دائمی است، اما اگر لبها پس از عمل بیش از حد باریک شده باشد، میتوان عمل بزرگ کردن لب را برای اصلاح نتیجه اولیه انجام داد.