انواع ریزش مو
امروزه بسیاری از افراد به دلایل متفاوتی در سنین مختلف، دچار طاسی میشوند. طاسی زمانی رخ میدهد که پس از ریزش مو، مو دیگر رشد نمیکند و رفته رفته طاسی رخ میدهد، در نتیجه نوعی از ریزش مو باعث طاسی میشود. رایجترین انواع ریزش مو عبارتند از:
- آلوپسی آره آتا: یک بیماری خود ایمنی است که به فولیکولهای موی بدن حمله میکند و آنها بصورت تکهای (ریزش سکهای)، از بین میبرد. گاهی آلوپسی آره آتا با دارو درمان میشود اما گاهی درمانی نخواهد داشت.
- آلوپسی آندروژنیک: آلوپسی آندروژنیک همان طاسی است که آن را طاسی با الگو مردانه و طاسی با الگو زنانه نیز، مینامند.
- تلوژن افلوویوم: تلوژن افلوویوم از رایجترین نوع ریزش مو است که به دلیل فشار، استرس و تغییرات هورمونی رخ میدهد که بعد از 6 ماه ممکن است رشد مو به حالت عادی بازگردد.
دلایل ریزش مو
- ریزش مو ناشی از ژنتیک: ریزش مو ناشی از ژنتیک یکی از مهمترین عواملی است که باعث طاسی میشود.
- محکم بستن مو: محکم بستن مو یکی از عواملی است که باعث کشش مو در قسمت جلو و شقیقه که میشود که در گذر زمان باعث ریزش و رشد نکردن مو در ناحیه جلو و شقیقه خواهد شد.
- تغییرات هورمونی: هورمونها چرخه رشد مو را کنترل میکنند به همین علت بر ریزش مو تاثیر مستقیم دارند.
- تغذیه نامناسب: زینک، آهن و ویتامینهای گروه ب از مهمترین ویتامین و مواد معدنی هستند که برای رشد سالم مو ضروریاند. اگر فردی دچار کمبود این مواد معدنی و ویتامینها شود ممکن است با گذر زمان دچار ریزش مو شدید موقتی و حتی دائمی شود.
- تیروئید: تیروئید در تولید هورمونها نقش مستقیم دارد. زمانی که تیروئید پرکار باشد، هورمون بیشتری تولید میشود و در نتجیه چرخه رشد مو سریعتر عمل میکند پس مو زودتر رشد کرده و زودتر میمیمرد در نتیجه ریزش مو، بیشتر میشود.
- فشار و استرس: وقتی بدن در شرایط استرس قرار میگیرد، هورمون کورتیزول ترشح میشود. زمانی که هورمون کورتیزول به مقدار زیاد تولید شود و در بدن بماند، فولیکولهای مو به حالت استراحت میروند و بعد از مدتی که کوتیزول کاهش یافت، فولیکولهای مو هم به شرایط عادی بازمیگردند اما ممکن است پس از چند ماه، مقدار مو زیادی ریزش کنند.
علائم ریزش مو چیست؟
- نازک شدن مو
- عقب نشینی مو از خط رویش
- ریزش سکهای مو
- ریزش مو سر و ابرو و مژه
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یک روشی است که در آن جراح پوست، قسمتی از موهای پشت سر یا موی کنار سر را به قسمتهای جلو و یا قسمتهای طاس منتقل میکند، درواقع جراح پلاستیک، موی ضخیم را به قسمت کم پشت پیوند میزند.
کاشت مو زمانی انجام میگیرد که روشهای درمانی ریزش مو دیگر جواب ندهند و راهی به جز کاشت مو، نمانده باشد.
کاشت مو بدین صورت است که متخصص پوست و مو، قسمت یا گرافت بسیار کوچکی از پوست که روی آن موی ضخیم وجود دارد را برمیدارد. به این قسمت کوچک که برای کاشت مو برداشت میشود، سایت اهدا کننده میگویند. سایت اهدا کننده باید موهای ضخیم و قوی داشته باشد تا بتواند مناطقی که دچار ریزش دائمی شدهاست را به خوبی پوشش دهد.
کاشت مو میتواند میتواند ریزش دائمی مو ناشی از بیماریهای زیر را درمان کند:
- طاسی
- ریزش مو ناشی از تیروئید
- ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمونی
- ریزش مو دائمی ناشی از سوختگی
- آلوپسی آره آتا
انواع کاشت مو
کاشت مو، روشهای مختلفی دارد که عبارتند از:
- پیوند زدن
- انبساط بافت
- کاهش پوست سر
کاشت مو به روش پیوند مو
پیوند مو از رایجترین روش کاشت مو است.
در روش کاشت مو با برداشتن ناحیهی کوچک از پوست سر که دارای مو ضخیم و قوی است و استفاده از 10 الی 15 تار مو، پیوند انجام میگیرد. در هرجلسه بین 1000 تا 4000 فولیکول کاشت میشود.
کاشت مو نیاز به بیهوشی ندارد اما با بی حسی انجام میشود.
کاشت مو به روش انبساط بافت
کاشت مو به روش انبساط بافت برای افرادی که نواحی طاس در جلو سر دارند، مناسب است. جراحی فلپ در چند هفته و در چند مرحله انجام میگیرد.
در روش انبساط بافت، جراح بالُنی را در زیر قسمت اهدا کننده مو، کاشت میکند و در طی عملیاتی با گذشت چند هفته، باعث رشد پوست سر (مودار) میشود سپس قسمت پوست سر طاس را جدا کرده و پوست سر رشد کرده را جایگزین و بخیه میکنند.
کاشت مو با جراحی فلپ به کمک بیهوشی انجام میشود.
کاشت مو به روش کاهش پوست سر
روش کاشت مو با کاهش پوست سر برای افرادی انجام میگیرد که طاسی در نواحی پشت سر و یا بالای سر دارند.
در روش کاهش پوست سر، جراح ناحیهی کوچکی که طاس است را برمیدارد، سپس پوست مجاور ناحیهی طاس که مو دارد را شُل میکند و پوست مو دار را به سمت پوستی که برداشته، میکشد و در آنجا بخیه میزند.
روش کاشت مو با کاهش پوست سر با بی حسی موضعی انجام میگیرد.
بعضی از جراحان بنابر صلاح دید، 2 روش پیوند مو و کاهش پوست سر را با هم ترکیب میکنند و انجام میدهند تا بهترین نتیجه حاصل گردد.
مراقبتهای بعد از کاشت مو
- دستورالعملهایی که تیم پزشکی به شما توصیه کردند را به خوبی انجام دهید.
- بعد از 24 ساعت میتوانید بانداژ خود را بردارید.
- تا 48 ساعت مو خود را نشویید.
- بین 3 تا 5 روز در خانه استراحت کنید.
- تا 10 روز از داشتن رابطه جنسی پرهیز کنید.
- تا 3 هفته از انجام ورزش، خودداری کنید.
- به مدت 3 هفته هر فعالیت سختی که فشار خون شما را بالا میبرد و باعث خونریزی میشود، پرهیز کنید.
عوارض کاشت مو
عوارض کاشت مو عموماً موقتی است که عبارتند از:
- درد
- تورم
- پوسته پوسه شدن ناحیه مورد جراحی
- خارش
هزینه کاشت مو
برای اطلاع از هزینه و مشاوره رایگان در هلدینگ سلامت و زیبایی دکتر اکبری، وارد صفحه رزرو نوبت شوید.